HÅRBORTTAGNING MED LASER-IPL PALOMAR STARLUX™

Vi hjälper dig att ta bort oönskad och besvärande hårväxt med marknadens bästa och mest väldokumenterade laser/IPL; Palomar StarLux™ utvecklad i USA. Våra behandlingar utförs av auktoriserade hudterapeuter som specialutbildats i laser/IPL. I samråd med vår legitimerade hudläkare kan vi svara på dina frågor.

Behandling kan utföras på de flesta områden på kroppen. Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till någon timme beroende på vilka kroppsområden som behandlas. Behandlingen passar även utmärkt för män som besväras av follikulit (hårsäcksinflammation) som är vanligt förekommande på halsen vid rakning.

Det inbyggda kylsystemet i Palomar StarLux™ minimerar obehag samt riskerna för oönskade biverkningar. Med Palomar StarLux™ erbjuder vi ett snabbt, bekvämt och effektivt alternativ för borttagning av oönskad hårväxt.

 

 

Priser per gång

Var 5:e hårborttagningsbehandling är kostnadsfri. Detta får du mer information om under din konsultation!

Överläpp 800 kr
Haka 800 kr
Kinder 1 500 kr
Bröstvårtor 900 kr
Bröst 2 000 kr
Bikinilinje (ej innanför troskanten) 1 300 kr
Naveln/magsträng 1 200 kr
Armhålor 1 200 kr
Lår 2 800 kr
Underben 2 600 kr
Hela ben 5 000 kr
Mage 2 000 kr
Armar, hela 2 500 kr
Underarmar eller överarmar 1 900 kr
Rygg, hela fr 3 000 kr
Rygg, övre del 2 000 kr

 

Innan du påbörjar en behandling

Vid ditt första besök får du en kostnadsfri konsultation i samråd med en av våra hudterapeuter. Under konsultationen går ni igenom:

 • Dina önskemål, frågor och förväntningar.
 • Möjliga resultat och förbättringar av kroppsområde som du vill behandla.
 • Vad du ska tänka på före och efter behandlingen.
 • Du får även fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuell medicinering och eventuella sjukdomar av relevans.
 • Du får göra en ljuspuls test för att se hur din hud reagerar.

 

Om du väljer att gå vidare bokar vi in dina två första tider. Behandlingsplanen som du får med hem hjälper dig att tillsammans med oss uppnå tillfredsställande resultat.

 

 

Behandlingsförloppet

Hår innehåller precis som hud ett naturligt pigment (melanin). Ju mörkare hud desto mer pigment. En grundregel för all hårborttagning med laser/IPL är att hårstrået alltid måste vara mörkare än huden. Detta beror på att laserstrålen når allt pigment, även det som finns i huden. För att bränna bort håret och tillhörande hårfollikel på ett tillfredsställande sätt måste det alltså finnas mest pigment i hårstrået.
Håret växer i tre faser; växt-, avstötnings- samt vilofasen. Varje enskilt hårstrå lever sitt eget liv och man bara kan behandla hårstrån som befinner sig i växtfasen. För att få ett maximalt resultat krävs det därför normalt fyra till sex behandlingar. När håret är i växtfasen är den så kallade hårfollikeln aktiv och i kontakt med hårstrået. De hårstrån som är i vilofas ramlar också av ca 2 veckor efter behandlingen, men det växer upp nya strån efter ca 4-8 veckor och det är därför dags igen för en ny behandling.

När håret befinner sig i vilofasen kan man alltså inte förstöra det på tillfredställande sätt. Håret befinner sig i vilofasen olika länge på olika ställen på kroppen, t.ex. fyra veckor i ansiktet och upp till ett par månader på benen. Därför sprider man normalt ut behandlingen på 4-6 behandlingar under en period om ca 6 månader och ibland längre beroende på hudtyp, typ av hår och vilket område som behandlas. Vid hormonella rubbningar kan det vara svårare att uppnå ett fullständigt permanent resultat, men möjligheterna att få avsevärd och långvarig förbättring är mycket goda.

 

 

Att tänka på inför en hårborttagning med Palomar StarLux™

 • Du ska avstå från att sola 4 veckor före behandlingen, brun hud reducerar effekten av behandlingen och ökar risken för pigmentfläckar.
 • Använd inte Brun Utan Sol före en behandling.
 • Vaxa, plocka eller blek inte håren 4 veckor före en behandling.
 • Raka bort håret helt innan behandlingen.
 • Uppge alltid om du behandlas med något läkemedel, vissa läkemedel ger ökad känslighet i huden och ökar därmed risken för pigmentfläckar.

 

 

Att tänka på efter en hårborttagning med Palomar StarLux™

 • En viss hudrodnad och en liten svullnad efter behandlingen är helt normalt och försvinner inom kort.
 • I enstaka fall ses vattenblåsor som försvinner inom 48 timmar.
 • För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter behandling är det mycket viktigt att skydda behandlade områden från solen i 4 veckor. Under pågående behandlingsförlopp skall aktiv solning helt undvikas och solskyddsfaktor ska användas vid vistelse i sol.