Visste du att bakom Exuviance produkter står två professorer, Dr. Yu och Dr. Van Scott. Det var dessa män som på 70-talet upptäckte fördelarna med att använda alphahydroxisyror, AHA, till att behandla många vanliga hudproblem. De har forskat i mer än 40 år och har mer än 120 patent på sammansättningar och behandlingar som innehåller AHA-syror. I våra behandlingar använder vi oss bl.a. av Glykolsyra som är en form av AHA som utvinns från socker i frukter och växter och kallas även för fruktsyra.
Glykolsyra är en naturlig beståndsdel i sockerrör och har den minsta molekylstorleken av alla AHA och penetrerar huden bäst.
I våra behandlingar använder vi oss av glykolsyra och den exfolierar huden, minimerar rynkor, linjer, ojämn hudton, orenheter och förbättrar hudens struktur.
Vi använder oss också av citronsyra som har en skyddande antioxiderande och antiaging effekt och hjälper till att reparera tecken på solskador.
Mandelsyra, som är en fettlöslig AHA, absorberas lätt av fet hud, är antibakteriell och därför väldigt bra när vi behandlar fet eller akne.